zondag 27 september 2009

IFSC World Cup Puurs

Dit weekend was het is geen wedstrijd voor Ignace of Manolo.In plaats daarvan gingen we meehelpen bij de Wereldbekerwedstrijd in Puurs.Zoals zovele andere vrijwilligers werkten we mee aan deze jaarlijkse topwedstrijd in ons land.
Het werd een spektakel dat voor iedereen toegankelijk was want de inkom was gratis.
Het was een spannende wedstrijd waarin de jongste deelnemers bij de vrouwen en mannen (beiden 16 jaar) Johanna Ernst en Adam Ondra de wedstrijd wonnen.
Bij de Belgen miste Jerome De Boeck nipt de halve finale (27°) en kon Muriel Sarkany (14°) zich niet plaatsen voor de finale bij de vrouwen
De dyno wedstrijd werd gewonnen door Nicky De Leeuw.Jochen Adriaensens verbeterde het Belgisch record dyno bij de mannen en Laura Van Bruysel werd Belgisch recordhouder bij de vrouwen.
Heb je de wedstrijd gemist dan kan je toch nog de video's zien op
http://www.worldcuppuurs.com/Video.php?item=68
Alle verdere info op
http://www.worldcuppuurs.com/main.php?Language=NL

zondag 20 september 2009

EYS Edinburg Finale Jeugd B

Loic Timmermans behaalde in de finale een 6° plaats !
Ignace stijgt in de algemene rangschikking naar een 11°plaats !
Loïc staat daalt naar de 5de plaats.Lukas stijgt naar de 18° plaats.
Zie http://www.ifsc-climbing.org/index.php?page_name=ranglist&cat=ICC_M_B&cup=09_EYC
voor de algemene rangschikking.

zaterdag 19 september 2009

EYS Edinburg 19-20 September 2009

Zaterdag 19 September nam Ignace weer deel aan een Internationale wedstrijd.
Nu in Edinburg in Schotland.
In de eerste kwalificatieroute raakt hij 39 grepen ver en behaalde hij een 15° plaats .
In de tweede kwalificatieroute raakte hij de 18° greep en behaalde hij een 14° plaats.
In totaal een 15° plaats.Lukas Geudens hield de 18° greep in de tweede kwalificatieroute en behaalde hierdoor een 14 ° plaats.Loic Timmermans is sterk bezig want hij topte de eerste route en behaalde een 4° plaats in de tweede route zodat hij naar de finale mag op zondag.
Jurgen Lis klom ook sterk want hij behaalde een 14°plaats.Volgens mij zijn beste resultaat ooit op een Europese wedstrijd.

Uitslagen van de Belgische deelnemers:

Lukas Geudens 14°plaats Jongens B
Jurgen Lis 14° plaats Jongens Juniors
Debreyne Ignace 15° plaats Jongens B
Claert Cédric 21° plaats Jongens A
Mattheys Manon : 15° plaats Meisjes B
Romane Herson : 19° plaats Meisjes B

De Uitslag van Loic weten we morgen als hij de finale heeft geklommen.

maandag 14 september 2009

Finales EYS Munchen 2009

De finales werden allemaal op de buitenmuur in Munchen geklommen.
Loic Timmermans behaalde een mooie 5de plaats in de Lead finale.
Ignace geraakte tot de 1/4 speedfinales .Hij zette ook een goede tijd neer van 33,61 sec zodat hij in de eindrangschikking 6de werd.

zaterdag 12 september 2009

EYS Munchen 11-13 September

Ignace nam deel aan de Europese Youth series in Munchen.Vrijdagochtend 11 september was hij heel vroeg opgestaan ( 4.30 Hr).Op 't school Don Bosco Hoboken deden ze een beetje moeilijk om hem te laten meegaan maar omdat hij vorig jaar schitterende uitslagen had , mocht hij toch mee!
Vrijdag was er de kwalificatie voor de speed en daar leverde Ignace een uitstekende prestatie : een tijd van 36.02 sec voor de twee kwalificatieroutes.Hij zette de 3de beste tijd neer zodat hij geplaatst is voor de 1/8 speedfinale op Zondag.In de speed finale zitten de 8 beste deelnemers en moet je steeds sneller dan je tegenstrever klimmen om verder te geraken.Dit wordt dus een spannende wedstrijd.In Belgie is Speedklimmen niet zo populair maar we kunnen je verzekeren dat het fysiek zwaar is .Ignace was de enige Belgische deelnemer voor de speed in Munchen!

Zaterdag moest Ignace als vijfde klimmen in de eerste Lead kwalificatieroute.Een route waarvan het eerste gedeelte heel technisch op miniscule greepjes was gevolgd door een zware overhang.Het was in deze overhang dat een verre zware pas was en waar hij eruit viel.Ook Lukas en zelfs Loic geraakten hier niet voorbij.Loic kon wel de volgende greep waar Ignace heen ging tikken en behaalde daardoor een 7de plaats terwijl Lukas en Ignace een 18° plaats deelden.
De tweede route was op de buitenmuur.In het midden was een module waar je een mono moest gebruiken om verder te gaan.Ignace gaf weer het beste van zichzelf en geraakte vrij hoog tot de 25ste greep.Lukas viel al op de 13e greep maar Loic overtrof zichzelf en en kon de laatste 38e greep van de route tikken.Loic behaald daardoor een 2°plaats in deze route.Ignace een 17e en Lukas een 25e.Ignace klom dus een 18e en een 17e plaats in de twee kwalificatie routes maar in de totale rangschikking maar een 21e plaats op de 41 deelnemers.Lucas behaalde de 24e plaats.Loic een 5e plaats en mocht dus naar de finale !
Wat nog opmerkelijk is dat in de Jeugd B finale 4 van de 10 finalisten Duitsers zijn !
De andere Belgische deelnemers behaalden de volgende plaatsen :
Camille Duhoux 29° plaats Jeugd B Meisjes
Claert Cedric 36°plaats Jeugd A Jongens

Zondag 13 September : Loic in de Lead finale en Ignace in de 1/8de speedfinale !