maandag 24 mei 2010

YCCF Imst 2010


Het Youth Color Climbing Festival is een international klimwedstrijd waar dit jaar 128 deelnemers waren uit 13 verschillende landen: Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Tsjechie, Roemenie, Polen, Zwitserland, Slovenië, België.Maar ook Israël en zelfs Ecuador!Het is een bekende wedstrijd voor kinderen tot en met 13 jaar. Voor Manolo was het de tweede en laatste keer dat hij kon deelnemen. Er waren dit jaar ook 11 Belgen : Céline Cuypers en Nils Lemière en Manolo van de Klimax ,Simon Lorenzi,Antoine en Merlin Mattheys,Arnould Ansion,Jacques Klassen,Dylan Antoine,Adèle en Mahault Lippert.

De heenreis was wat langer uitgelopen dan verwacht vanwege files maar dat was te verwachten met een zonnig pinksterweekend. Manolo sliep samen met Carl in een tent op de camping in Imst. Gelukkig was het droog weer! Celine en Nils zaten in hun Jeep op de parking.De andere Belgen in hotel Neuner. Mamma was thuis gebleven met Ignace. Ignace nam deel aan de Klimax clubwedstrijd. Hij werd clubkampioen in zijn reeks.
Simon Lorenzi en Mattheys Antoine hadden er in de paasvakantie al een stage in Imst opziten. Ze hadden samen met het Belgisch Youth team in deze zaal mogen trainen. Dit was natuurlijk een voordeel wat ook later in de resultaten zou blijken.
De wedstrijd bestaat uit 9 routes: 6 op zaterdag en 3 op zondagvoormiddag. De jeugd C klimt voor en jeugd D klimt toprope. Jeugd D klimt zondag 4 routes.

Dag 1
Manolo’s eerste route was een mooie overhangende route. Manolo was superzenuwachtig. Manolo klom tot de top maar kon spijtig genoeg niet inpikken terwijl hij in het dak hing. Manolo was dan ook een beetje teleurgesteld. Manolo herpakte zich echter en de volgende twee routes topte Manolo. In de namiddag topte Manolo nog twee routes. Bij de 6° route had Manolo toch weer problemen met het inpikken terwijl hij in de overhang hing maar was toch tevreden met zijn prestatie. Een 21° plaats op 50 deelnemers. Nils had de eerste dag alle routes getopt en stond hiermee op de 1° plaats. Céline was ook zenuwachtig begonnen maar had haar daarna herpakt. Ze werd de eerste dag 23° van de 35 deelneemsters. Liza Berends de enige Nederlandse deelneemster stond juist voor Celine op een 21° plaats. Simon Lorenzi had in slechts 1 route het relais niet kunnen inpikken en had dus zeer goed gepresteerd een 9° plaats. Mattheys Antoine had 1 route niet getopt en stond 13°. S’avonds gezellig spaghetti gemaakt op de camping. We leerden op de camping ook een Oostenrijker kennen. George Parma topte alle routes de eerste dag en stond daardoor met acht andere op de 1° plaats.

Dag 2
Goed geslapen s’nachts. S’morgens was het 8°C. We ontbijten met zicht op de ons omringende bergen. De tweede dag zijn de routes iets zwaarder. Manolo topte er 1 van de drie en had blijkbaar goed geklommen in de andere routes want Manolo steeg nog in de rangschikking naar de 19° plaats. Celine had er een wedstrijd België – Nederland van gemaakt om het spannend te maken. Haar laatste route gaf ze alles en klom ze super. Met deze prestatie stak ze zelfs Liza voorbij die 23° werd en Celine 22°.
Nils topte de 2° dag geen route meer. De routes waren duidelijker moeilijker voor hem. Hij werd 13° van de 17 deelnemers. Simon Lorenzi topte alle routes van dag 2 maar omdat hij één route de dag ervoor niet had kunnen inpikken bij de top miste hij de superfinale en werd hij 5°.De strijd om de eerste plaats was voor 4 jongens. Daar topten ze ook zodat de tijd een onderscheid moest maken. De Oostenrijker Jan Luca Posch haalde het nipt voor de Duitser David Firnenburg.
Merlin Mattheys had ook alle routes getopt bij de Jeugd D en mocht de superfinale klimmen waar hij 4° in werd.
Het was een leuke wedstrijd waar Manolo van heeft genoten.
Klimax bedankt voor de sponsoring!

Uitslag Meisjes C (35 deelneemsters)
22 : Céline Cuypers
31: Adèle Lippert

Uitslag Jongens C (50 Deelnemers)
5: Simon Lorenzi
12: Antoine Mattheys
19 : Manolo Debreyne
31 : Jacques Klassen
35 Dylan Antoine
39 : Arnauld Ansion

Uitslag Meisjes D (26 deelneemsters)
19 : Lippert Mahault

Uitslag Jongens D (17 deelnemers)
4: Merlin Mattheys
13 : Nils Lemière

zondag 16 mei 2010

Neoliet Eindhoven

Na het trouwfeest van Tom en Chrisje deed het wel even pijn om zondag al met Manolo en Ignace naar een klimwedstrijd te gaan.Deze keer trokken we naar Nederland.Gelukkig beginnen ze daar maar om 12.00 Hr zodat we toch nog enkele uren konden slapen.
In de Neoliet klimzaal in Eindhoven vond de Jeugd Lead klimwedstrijd plaats.Eerst twee toprope flash qualificatie routes klimmen waarbij je zelf een zekeraar moet voorzien.Als je dan bij de betere bent dan mag je in de finale een route à vue klimmen.
Manolo moest in de categorie Jeugd B+C klimmen omdat er in Nederland geen aparte categorie voor de C is.Spijtig toch want dan moet hij tegen jongens die 2 jaar ouder zijn klimmen en op deze leeftijd is dit toch een groot verschil.Manolo topte geen van beide routes maar was toch bij de beste 8 en mocht naar de finale waar hij een mooie vierde plaats behaalde.
Daan Groskamp won bij de Jeugd B+C.
Ignace topte zijn twee qualificatie routes als enige deelnemer en stond daardoor voor de finale op de eerste plaats.In de finale klom Tim Reuser echter hoger zodat hij zoals in JBC Bleau te Gent een tweede plaats behaalde achter Tim.
Ignace en Manolo hadden zich geamuseerd.De routes waren mooi en de organisatie verliep heel vlot.De wedstrijd begon op 12.00 hr en om 17.30 Hr was ze al afgelopen.
Volledige uitslag op :
http://www.nkbv.nl/sportklimmen/wedstrijden/was/competitions/view/3028

Tom en Chrisje getrouwd



Na de communiefeesten was het zaterdag een trouwfeest.Tom "de Zure"en Chrisje trouwden zaterdag 15 mei 2010 en dat mochten we niet missen.Ze trouwden in de de Begijnhofkerk te Hoogstraten.Het was een stralende zonnige dag.Nadat ze hun Ja woord hadden gegeven in de mis,stond er buiten zelfs een ijskar met lekker ijs.
S'avonds was er dan een groots trouwfeest in Hof ter Smisse in Hoogstraten.Alle familie,vrienden en kennissen waren er aanwezig. Het was een prachtig feest met lekker eten met dia,film en toneelvoorsstellingen van vrienden en kennissen waardoor we weer iets meer leerden over de jeugd van Tom en Chrisje.
Als verrassing hadden we geld samengelegd maar i.p.v. het te storten op hun rekening hadden Katja,Dirk en Nico het geld in muntstukken in een blok ijs ingevroren.Die blok ijs hebben we dan aan hen afgegeven.Ze konden er nog mee lachen.
Het feest duurde tot in de late uurtjes en er was heel veel ambiance.Als huwelijkscadeau hadden hun ouders een huwelijksreis geschonken.Ze moesten echter tot op het feest wachten om te weten te komen naar waar deze reis zou gaan.Ze hadden al een vermoeden en dit bleek uit te komen.Maandag 17 mei vertrekken ze naar Zuid Afrika op huwelijksreis.Ze zullen hier zeker van genieten.

zondag 9 mei 2010

Jeugbouldercircuit Bleau

Weekend van 8 en 9 mei hadden we niet alleen twee communiefeesten.Ignace en Manolo namen ook nog deel aan de derde manche van het Jeugdbouldercircuit in Bleau Gent op zaterdag 8 mei .S'morgens brachten we Manolo omdat hij in de voormiddag moest klimmen.Daarna vlug naar de mis van het communiefeest van Lander in de Kerk van Schelle.Na de mis terug naar Gent om Manolo te halen en Ignace te brengen want hij klom in de namiddag.Ignace miste wel het feest van Lander.Ignace geraakte s'avonds dan met Seppe van de Blok terug thuis.

Ignace was in super vorm.Hij klom zijn beste wedstrijd van de drie manches en behaalde een tweede plaats.De Nederlander Tim Reuser was alleen te sterk in zijn categorie.Ignace behaalde een vierde plaats in de algemene rangschikking.

Manolo gaf ook het beste van zichzelf maar vond dat hij te weinig tijd had om alle boulders te klimmen.De Jeugd C en B hebben namelijk maar 2,5 uur voor de 30 boulders terwijl de Jeugd A en Juniors drie uren krijgen.Komt daar nog eens bij dat zij de grootste groep zijn waardoor ze ook langere wachttijden hebben.Manolo deed het echter uitstekend behaalde een tweede plaats in deze wedstrijd en een tweede plaats in de algemene rangschikking.

De volledige uitslag staat op :
http://www.jeugdbouldercircuit.be/?page_id=143

Communie Eline en Charlotte


Na het communie feest op zaterdag was er dit weekend op Zondag 9 mei nog een tweede communiefeest namelijk dat van Eline Eeckman.Het nichtje van Manolo en Ignace deed haar eerste communie .Het werd een gezellig samenzijn met de famile bij de ouders van Eline.Veertien dagen geleden had Charlotte haar plechtige communie gedaan en dit hebben we dan ook deze keer samen gevierd.Een kok kwam thuis bij Aser en Claire een superlekkere maaltijd bereiden.

Communiefeest Lander


Zaterdag 8 mei was het de plechtige communie van Lander Debreyne.Het neefje van Ignace en Manolo.Het was een groot feest in San Marco Village in Schelle.