zondag 28 februari 2010

Boulderwedstrijd Den Greep Mortsel

ZA 27 Februari 2010 waren er veel wedstrijden waar je kon aan deelnemen.Open Bleau Teams in Gent, BCC Lead Brussels Monkeys Brussel,Boulder Stone Age Brussel,Bouder Den Greep Mortsel en voor de allerkleinstens ook Spring in Duffel.
Manolo en Ignace kozen voor een wedstrijd waar er een aparte categorie was voor de jeugd en die niet ver weg was.Ze gingen samen naar Klimzaal Den Greep in Mortsel.
Het was een lokale leuke wedstrijd.Er waren 45 booulders te klimmen in alle moeilijkheidsgraden.Er waren 45 deelnemers wat ruim voldoende was want het was soms wel aanschuiven om een route te kunnen klimmen.
Ignace was gemotiveerd om alle boulders te klimmen maar een drietal boulders waren toch iets te moeilijk.Manolo blesseerde zijn knie tijdens het klimmen en kon niet alles geven.
Er waren ook nog andere klimmers van de Klimpax zoals Cedric Binst,Dirk Vervoort,Kristof Dedecker,Joris Peeters en Sam Apostel.

De routes voor de jeugd en volwassenen waren hetzelfde en Ignace zou ook bij de volwassenen de eerste plaats hebben behaald met zijn 1230 punten.

De uitslag voor de jeugd :
1 Debreyne Ignace 1230
2 Binst Cedric 935
3 Frimout William 765
4 Debreyne Manolo 720
5 Schiltz Josua 280
6 Claes Iori 255
7 Apostel Sam 220
8 Vantomme Christophe 165
9 Nijman Lena 150
10 Claes Elfe 150
11 Claes Tao 135
12 Hellinx Jasper 120
13 Laga Jef 115
14 Wellens Naomi 105
15 Hopchet Kaylee 40
16 Deceuninck Tine 40
17 Braeckmans Nora 30

Volledige uitslag op :
http://www.bacantwerpen.be/Uitslag_BACBoulder_2010.html

zondag 21 februari 2010

Ignace Seynes Frankrijk

Tijdens de JBC wedstrijd in Klimzaal Blok vroeg de mamma van Loic Timmermans of Ignace geen zin had om mee naar Frankrijk te gaan klimmen.Ignace zag dit wel zitten .Zo vertrokken Ignace,Loic ,Sebastien Berthe en Cyril zonder ouders naar Seynes in Frankrijk.
Ze klommen wanneer het niet regende van s'morgens tot s'avonds ,maakten hun eigen avondmaal klaar ,wasten zelf af en hadden een leuke tijd samen.
Ignace leerde ook zijn Franse gesproken taal te verbeteren.
Sebastien en Loic topten beiden de 8B Maëva en een 8a+Dinosaure.
Ignace klom 3 7c's Le sphinx - Peggy La cochonne - Jour de fête .

maandag 8 februari 2010

Resultaat JBC Blok 2010

De resultaten staan online op http://www.klimzaalblok.be/
Ignace behaalde nog een vierde plaats in Jongens B .
Manolo een tweede in Jongens C.

zondag 7 februari 2010

JBC Blok open 2010


Zaterdag 6 Februari 2010 was de eerste van de drie boulderwedstrijden van het Jeugdbouldercircuit in klimzaal Blok in Hoboken.Qua aantal deelnemers was het een succes want er kwamen 150 jonge klimmers .De routebouwers staan elke keer voor een uitdaging om leuke routes te maken die geen verre passen hebben.Om zeker te zijn dat de routes niet op lengte waren werden de moeilijkste deze keer zelfs getest door Muriel Sarkany.In de voormiddag hadden de Jeugd C+B 2.5 uur om alle routes te klimmen.Sommigen vonden dit te weinig.De volgende wedstrijd is in Hungaria en gezien de ruimte daar kleiner is verwachten we daar lange wachtrijen en zal 2.5 uur dan ook te weinig zijn om ze allemaal te toppen.
In de namiddag mochten Jeugd A+Juniors klimmen en zij kregen 3.5 uur.Alle routes werden getopt.Tim Reuser was volgens ons de enige die ze allemaal topte.

Manolo was super gemotiveerd en topte zo veel routes als hij kon.
Ignace was niet in supervorm maar maakte er een leuke namiddag van.

Dit is een van de enige sportwedsrijden waar je na afloop niet weet wie er gewonnen is.De organisatie kiest namelijk voor het 1000 punten systeem.Met dit systeem kan je of je coach niet berekenen hoeveel punten je hebt.Je kan het ook niet controleren waardoor je volledig op de organisatie moet vertrouwen dat er geen fouten werden ingegeven.De uitslag bleek in het verleden al eens onbetrouwbaar maar toch wordt er niet van dit systeem afgeweken.
Het is nu dus wachten tot de Seppe van den Blok alles heeft ingegeven en berekend.
Maak je niet druk als de uitslag niet correct is maar herrinner deze dag als een leuke dag waar je samen met andere klimmers leuke routes hebt geklommen in een ontspannen sfeer.
We spraken ook met de moeder van Daan Groskamp die onze blog al eens leest .
Daan is een klimtalent uit Nederland en je kan hem volgen op de mooie site : http://klimdaan.wordpress.com/
Ter info als je ons wilt kontakteren voor recties kan dit op volgend e-mail addres :carl.debreyne@telenet.be