zondag 3 januari 2010

El Chorro Spanje 2009-2010

Tijdens de kerstvakantie trokken we naar El Chorro in het zuiden van Spanje.
Op Zondag 20 December wilden we met het vliegtuig vertrekken maar het had de zaterdagnacht veel gesneeuwd en op de website van de vlieghaven in Zaventem zagen we dat de meeste vluchten geannuleerd werden of heel lange vertragingen hadden.
Na lang afwachten besloten we toch maar naar de vlieghaven te gaan .Gelukkig want onze vlucht was wonderbaarlijk niet vertraagd of uitgesteld.
Drie uur later stonden we dan in Malaga waar het die dag 14 graden en zonnig was geweest.
We waren afgetraind en super gemotiveerd om eindelijk nog eens buiten op de rotsen te kunnen klimmen.
De volgende dag was het echter een hele dag aan het regenen.Het water viel met bakken uit de hemel.Geen paniek,dit kan wel eens gebeuren.Spijtig genoeg bleef het zeven dagen aan een stuk gieten.Dit hadden we niet verwacht .Zelfs de enorme overhangende grotten waar het normal nog droog is als het regent waren nu omgevormd tot een douche van druppelende colonetten.

We bleven echter positief en in plaats van te klimmen , speelden we nu de toerist en bezochten de toeristische trekpleisters in Malaga,Granada en Ronda.Ook overdekte shoppingcenters kwamen aan bod.

De andere 5 dagen die we ter plaatse waren beter maar toch nog erg wisselvallig.Op de twee super zonnige dagen die we hadden, klommen we dan ook van s'morgensvroeg tot het donker werd.Omdat het zoveel geregend had was de keuze van droge routes echter erg beperkt.

Ignace klom toch nog twee 7C's telkens in de tweede poging : Calvo Potron en Siempre fuimos punkies, een 7b à vue Kom Ombo en een 7b Flash Vete Al Infierno
Manolo klom twee 7a (Hakana club en Pecho latta) en één 7a+ (Ha kuna Matata) Toprope .
Karen twee 6c's toprope : Uno llora siempre en El Navegador (L1).
Carl klom een 7B Flash Kom Ombo.

Dit is het tweede jaar dat we in de kerstvakantie naar El Chorro zijn gegaan en gezien het vorig jaar ook geen stabiel weer was ,raden we deze bestemming dan ook niet aan voor deze periode.