zondag 24 januari 2010

Open L'escale 2010


Zaterdag 23 Januari 2010 vond de derde wedstrijd van de Belgium Youth Cup plaats in klimzaal L'Escale te Arlon .De zaal had een prachtige grote boulderzaal bijgebouwd en maakte het opwarmen en de isolatie voor de finale een stuk aangenamer vergeleken met de vorige jaren.
Er waren dit jaar ook deelnemers uit Nederland,Duitsland en Frankrijk.

Ignace en Manolo topten beiden hun selectie routes en zaten zo in de finale.Van het Klimax wedstrijd team gingen ook Laura Van Bruysel,Anak Verhoeven,Laure-Ann Stevens,Piersens Joke ,Cedric Binst,David Le Duc,Nicolas Stevens en Yannick Lis door naar de finale.Grote afwezig in de finale was Céline Cuypers die de start van de tweede selectie route volledig miste.

Manolo mocht als eerste in zijn categorie klimmen in de finale.Hij klom vloeiend maar vond niet de juist manier na 29 bewegingen waardoor hij de top niet bereikte maar was wel tevreden over zijn prestatie.Hij behaalde de derde plaats in zijn categorie C jongens.

Ignace klom zeer mooi en gecontroleerd en vond een mooie rustpas na driekwart van de route.Hij was nog niet verzuurd,klom verder maar strande enkele grepen onder de top .Hij werd tweede in zijn categorie B jongens.Zodat het podium hetzelfde was als vorige week.

De favorieten Anak en Laura behaalden weer de eerste plaats !
Joke Piersens behaalde een tweede plaats en David Le Duc een derde.
Cedric miste juist het podium met zijn vierde plaats.
Het Kimax Team werd tweede in de teamrangschikking.Op het einde was er ook de uitreiking van de BYC cup.De meisjes van Klimax Anak,Celine,Laura en Laure-Ann mochten de beker in ontvangst nemen.
Proficiat !
Het Klimax team werd tweede in de teamrangschikking.