zondag 14 maart 2010

Manolo Belgisch Kampioen 2010

Zaterdag 13 maart 2010 was het Belgisch kampioenschap in klimzaal Klimax te Puurs.
Alle beste jeugdklimmers waren er voor de strijd om Belgisch kampioen in hun categorie te worden.
Ignace kwalificeerde zich vlot door de twee kwalificatie routes te toppen.
Manolo topte de eerste kwalificatie route en in de tweede kon hij juist de laatste greep niet vastgrijpen.Ook geen andere klimmer geraakte verder zodat hij ook in de finale zat.
In de finale topte Mattheys Antoine.Om Belgisch kampioen te worden moest Manolo dus ook de route toppen.Manolo klom heel vlot en topte ook deze finale route .Nu waren er nog maar 2 die Belgisch kampioen konden worden .Beiden moesten nu nog een superfinale klimmen.Super spannend ! In de superfinale klom Antoine eerst en hij geraakte vrij hoog.Manolo deed zijn uiterste best en kon juist één greep verder klimmen dan Antoine zodat Manolo Belgisch kampioen 2010 werd ! Super ! Hij kon dus zijn titel van vorig jaar verlengen en is nu al twee jaar Belgisch kampioen !
Ignace klom zijn finale route zo goed als hij kon en eindigde op een derde plaats.
We hadden onze familie leden Peter,Dominique,Lander,Ruben en een vriend Joran opgetrommeld om te komen supporteren en ze hebben dat goed gedaan.Bedankt !

Van het Klimax team werden Anak Verhoeven,Laura Van Bruysel en Joke Pierssens Belgisch kampioen.Het Klimax team werd nipt tweede achter L'Escale.
Proficiat!
Belgische kampioenen 2010
Youth D: Lippert Mahault & Matheys Merlin
Youth C: Pierssens Joke & Debreyne Manolo
Youth B: Verhoeven Anak & Timmermans Loïc
Youth A: Matheys Chloé & Berthe Sébastien
Junior: Van Bruyssel Laura & Pauwels Mathieu
Volledige resultaten op : www.climb2climb.be