donderdag 15 april 2010

Saint Léger du Mont Ventoux Frankrijk

Na de Calanques hadden we nog besloten enkele dagen naar Saint Léger du Mont Ventoux te gaan.Ignace moest namelijk op stage naar Imst in Oostenrijk vanaf woensdag en Karen moest vrijdag naar een cursus.Het zou dus maar een kort verblijf worden.We boekten een chalet op camping Les trois Rivières in Entrechaux.Je kan deze chalet per dag boeken voor 55 € voor 4 personen.Wij verbleven in Bungalow N° 7 en dit was een moderne en mooi uitgeruste chalet.
http://www.camping-les3rivieres.com/
Vlakbij de camping is ook een klimgebied Les Trois rivieres.Echter dit is niets vergeleken met het gebied in Saint Léger du Mont Ventoux.Dit is echt een mooi klimgebied.Je moet hier wel in de 7de graad klimmen want zelfs de 6de graads routes zijn geen weggevers.
Wie kwamen we hier nu tegen?De familie Verhoeven - Patti,Wim en Anak.Wij dachten dat ze in Arco zaten maar ze zijn van idee veranderd omdat Anak toch niet met het Belgisch team op stage zou gaan naar Imst.Anak had al een 8a gedaan en we zagen haar ook een 7C doen .

Prestaties
Ignace klom een 7C à vue Moby Dick
Carl klom een 7B à vue Le temple de Meduse met de setjes aan de gordel.
Manolo klom een 7B toprope Le temple de Meduse
Karen vond de 6de graads route hard maar probeerde ze toch toprope.

We hadden één dag schitterend warm weer en één dag bewolkt,regenachtig en koud weer.
We vonden het echter een schitterend gebied waar we zeker nog eens wilden wederkeren.
Na twee klimdagen terug naar België zodat Ignace de volgende dag naar Imst op stage kon vertrekken.Volgend jaar plannen we wel weer twee weken buiten te klimmen want 10 dagen vonden we toch wat te weinig.