zondag 30 augustus 2009

BAZ 2009


Na het slapen in de auto gedurende de reis van het Wereldjeugdkampioenschap in Valence naar Scheveningen, deden Ignace en Carl een pitstop thuis zodat Ignace nog 1 uur in zijn eigen bed kon slapen.Daarna vertrokken we met het hele gezin naar Schevingen.Onderweg pikten we ook nog Robke 11 jaar op die zijn eerste wedstrijd ging klimmen.

Toen we aan het strand aankwamen zagen we dat er een hevige wind stond en dat het blijkbaar de hele nacht had geregend.De valmatten aan de boulders lagen er daarom nog niet. Gelukkig hadden we ons eigen crashpad meegenomen zodat we toch om 10.00 Hr konden starten.Er was echter ook een enorme verrassing.De organisatie had namelijk beslist de categorïen te wijzigen .De jongens en meisjes werden gescheiden,dat wisten we al .Er was echter nu een categorie B+C voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar en een categorie A : de 16 - 17 jarigen.Manolo die voor deze wedstrijd hard had getraind kwam dus nu in de categorie van zijn broer Ignace die 3 jaar ouder is.Zich kwalificeren voor de finale zou dus een onmogelijke opgave worden.Manolo liet de moed echter niet zakken en gaf het uiterste van zichzelf.Hij klom vier 7a Boulders en twee 6C boulders.Dit was echter onvoldoende om de finale te halen.Later bleek dat je minstens zes 7a boulders moest klimmen.
Ignace voelde zich goed en stopte nadat hij één 7b ,één 7a+ en vier 7A boulders klom.Dit was voldoende voor de kwalificatie van de finale.
Anak Verhoeven klom ook sterk met vier 7a's en kon zich gemakkelijk kwalificeren voor de finale.

In de finale klommen Ignace,Daan Groskamp en Tom Hendriks alle drie routes à vue zodat er een superfinale nodig was om te bepalen wie de winnaar Jongens B+C was.In de superfinale tikten ze allemaal dezelfde greep zodat het onduidelijk was wie gewonnen had.Had Tom de greep iets langer gehouden ??.Geen van beide drie klimmers wist nu wie er gewonnen was.Ze moesten wachten op de prijsuitreiking om duidelijkheid te hebben.De zenuwen stonden gespannen .Derde plaats voor Tom , tweede plaats voor .... Daan . Ignace had gewonnen bij Jongens B+C! Wat een thriller !

Anak verhoeven was te sterk voor de andere meisjes zodat ze vlot won in haar categorie meisjes B+C.
Pierre Colignon een andere Belg won ook vlot in de categorie A Jongens.Channah Brandsema won bij de meisjes A .

Bij de Volwassenen won Muriel Sarkany bij de Dames .Hayen Magali werd tweede .
Bij de mannen was de dominantie van de Nederlanders groot want daar won Wouter Jongenelen,tweede werd Casper Ten Sijthof en derde werd Ferdinand Schulte.

Voor de allerallerjongste 11 en jonger won toch wel de jonge Belg Rob Denayer,de klimmer die we hadden meegenomen voor zijn eerste boulderwedstrijd !Ongelooflijk maar waar!