maandag 24 mei 2010

YCCF Imst 2010


Het Youth Color Climbing Festival is een international klimwedstrijd waar dit jaar 128 deelnemers waren uit 13 verschillende landen: Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Tsjechie, Roemenie, Polen, Zwitserland, Slovenië, België.Maar ook Israël en zelfs Ecuador!Het is een bekende wedstrijd voor kinderen tot en met 13 jaar. Voor Manolo was het de tweede en laatste keer dat hij kon deelnemen. Er waren dit jaar ook 11 Belgen : Céline Cuypers en Nils Lemière en Manolo van de Klimax ,Simon Lorenzi,Antoine en Merlin Mattheys,Arnould Ansion,Jacques Klassen,Dylan Antoine,Adèle en Mahault Lippert.

De heenreis was wat langer uitgelopen dan verwacht vanwege files maar dat was te verwachten met een zonnig pinksterweekend. Manolo sliep samen met Carl in een tent op de camping in Imst. Gelukkig was het droog weer! Celine en Nils zaten in hun Jeep op de parking.De andere Belgen in hotel Neuner. Mamma was thuis gebleven met Ignace. Ignace nam deel aan de Klimax clubwedstrijd. Hij werd clubkampioen in zijn reeks.
Simon Lorenzi en Mattheys Antoine hadden er in de paasvakantie al een stage in Imst opziten. Ze hadden samen met het Belgisch Youth team in deze zaal mogen trainen. Dit was natuurlijk een voordeel wat ook later in de resultaten zou blijken.
De wedstrijd bestaat uit 9 routes: 6 op zaterdag en 3 op zondagvoormiddag. De jeugd C klimt voor en jeugd D klimt toprope. Jeugd D klimt zondag 4 routes.

Dag 1
Manolo’s eerste route was een mooie overhangende route. Manolo was superzenuwachtig. Manolo klom tot de top maar kon spijtig genoeg niet inpikken terwijl hij in het dak hing. Manolo was dan ook een beetje teleurgesteld. Manolo herpakte zich echter en de volgende twee routes topte Manolo. In de namiddag topte Manolo nog twee routes. Bij de 6° route had Manolo toch weer problemen met het inpikken terwijl hij in de overhang hing maar was toch tevreden met zijn prestatie. Een 21° plaats op 50 deelnemers. Nils had de eerste dag alle routes getopt en stond hiermee op de 1° plaats. Céline was ook zenuwachtig begonnen maar had haar daarna herpakt. Ze werd de eerste dag 23° van de 35 deelneemsters. Liza Berends de enige Nederlandse deelneemster stond juist voor Celine op een 21° plaats. Simon Lorenzi had in slechts 1 route het relais niet kunnen inpikken en had dus zeer goed gepresteerd een 9° plaats. Mattheys Antoine had 1 route niet getopt en stond 13°. S’avonds gezellig spaghetti gemaakt op de camping. We leerden op de camping ook een Oostenrijker kennen. George Parma topte alle routes de eerste dag en stond daardoor met acht andere op de 1° plaats.

Dag 2
Goed geslapen s’nachts. S’morgens was het 8°C. We ontbijten met zicht op de ons omringende bergen. De tweede dag zijn de routes iets zwaarder. Manolo topte er 1 van de drie en had blijkbaar goed geklommen in de andere routes want Manolo steeg nog in de rangschikking naar de 19° plaats. Celine had er een wedstrijd België – Nederland van gemaakt om het spannend te maken. Haar laatste route gaf ze alles en klom ze super. Met deze prestatie stak ze zelfs Liza voorbij die 23° werd en Celine 22°.
Nils topte de 2° dag geen route meer. De routes waren duidelijker moeilijker voor hem. Hij werd 13° van de 17 deelnemers. Simon Lorenzi topte alle routes van dag 2 maar omdat hij één route de dag ervoor niet had kunnen inpikken bij de top miste hij de superfinale en werd hij 5°.De strijd om de eerste plaats was voor 4 jongens. Daar topten ze ook zodat de tijd een onderscheid moest maken. De Oostenrijker Jan Luca Posch haalde het nipt voor de Duitser David Firnenburg.
Merlin Mattheys had ook alle routes getopt bij de Jeugd D en mocht de superfinale klimmen waar hij 4° in werd.
Het was een leuke wedstrijd waar Manolo van heeft genoten.
Klimax bedankt voor de sponsoring!

Uitslag Meisjes C (35 deelneemsters)
22 : Céline Cuypers
31: Adèle Lippert

Uitslag Jongens C (50 Deelnemers)
5: Simon Lorenzi
12: Antoine Mattheys
19 : Manolo Debreyne
31 : Jacques Klassen
35 Dylan Antoine
39 : Arnauld Ansion

Uitslag Meisjes D (26 deelneemsters)
19 : Lippert Mahault

Uitslag Jongens D (17 deelnemers)
4: Merlin Mattheys
13 : Nils Lemière