zondag 16 mei 2010

Neoliet Eindhoven

Na het trouwfeest van Tom en Chrisje deed het wel even pijn om zondag al met Manolo en Ignace naar een klimwedstrijd te gaan.Deze keer trokken we naar Nederland.Gelukkig beginnen ze daar maar om 12.00 Hr zodat we toch nog enkele uren konden slapen.
In de Neoliet klimzaal in Eindhoven vond de Jeugd Lead klimwedstrijd plaats.Eerst twee toprope flash qualificatie routes klimmen waarbij je zelf een zekeraar moet voorzien.Als je dan bij de betere bent dan mag je in de finale een route à vue klimmen.
Manolo moest in de categorie Jeugd B+C klimmen omdat er in Nederland geen aparte categorie voor de C is.Spijtig toch want dan moet hij tegen jongens die 2 jaar ouder zijn klimmen en op deze leeftijd is dit toch een groot verschil.Manolo topte geen van beide routes maar was toch bij de beste 8 en mocht naar de finale waar hij een mooie vierde plaats behaalde.
Daan Groskamp won bij de Jeugd B+C.
Ignace topte zijn twee qualificatie routes als enige deelnemer en stond daardoor voor de finale op de eerste plaats.In de finale klom Tim Reuser echter hoger zodat hij zoals in JBC Bleau te Gent een tweede plaats behaalde achter Tim.
Ignace en Manolo hadden zich geamuseerd.De routes waren mooi en de organisatie verliep heel vlot.De wedstrijd begon op 12.00 hr en om 17.30 Hr was ze al afgelopen.
Volledige uitslag op :
http://www.nkbv.nl/sportklimmen/wedstrijden/was/competitions/view/3028