zondag 22 augustus 2010

EYS Wenen Oostenrijk

EYS Wenen werd Ignace eerste EYS wedstrijd in de Jeugd A .We vertrokken reeds op Donderdag 12 Aug naar Wenen met de auto. Zo kon Ignace op Vrijdag nog uitrusten van de verre reis .Vanuit Antwerpen is het ongeveer 1350 km en we deden er 13.5 uren over. De familie Timmermans was slimmer. Zij namen met Ryanair het vliegtuig naar Bratislava in Slovenië dat op een honderdtal kilometers van Wenen ligt. Dit is voordeliger dan naar Wenen te vliegen. Met het vliegtuig is ook minder vermoeiend. We gingen de eerste dag kamperen. De eerste camping Neue Donau die het dichts bij de klimzaal lag was volzet. Dan maar naar de camping Wien Sud. Deze lag een 25 minuten rijden van de klimzaal. Hier was nog wel plaats. Deze camping stond behoorlijk vol met vooral mobilhomes,bijna geen tenten.

Op vrijdag 13 Augustus sliepen we uit. Daarna gingen we eens kijken naar het klimgebied Adlitzgraben dat een uurtje rijden van Wenen lag. Toen we eraan kwamen hadden we een fikse regenbui zodat we in de gietende regen het gebied moesten verkennen. Het was een vrij groot gebied waar we na de wedstrijd ook nog eens zijn gaan klimmen. Spijtig genoeg begon het ook toen weer te gieten zodat we er niet veel hebben kunnen klimmen. Na de verkenning van het klimgebied gingen we naar Schloβ Schönbrunn . Een paleis met enorme grote mooie tuinen en een zoo. We konden de paleizen binnen niet bezoeken omdat er een lange wachttijd was en we moesten om 17.00 Hr aan het hotel van het Belgisch team zijn.

Zaterdag 14 Augustus was dan kwalificatie. Gelukkig sliep Ignace in het hotel want de tent op de camping was tijdens een wolkbreuk over Wenen helemaal onder water komen te staan. We stonden tot hun knieën in het water. De koelbox dobberde rond in het water, de luchtmatrassen dreven rond,….Alles was nat zodat ze de nacht in hun auto hebben moeten slapen. De klimzaal in Wenen was enorm groot en er was zelfs Airco. Uniek in Europa ! Het was binnen steeds aangenaam om te klimmen. Ignace eerste kwalificatieroute was een technische route. Hij was zenuwachtig en gemotiveerd om de top van deze route te bereiken. Er was na drie vierde van de route een moeilijke pas op een grote module waar de meeste klimmers vielen. Hij geraakte er ook niet voorbij. De tweede route was een overhangende route met een moeilijke pas op een platte greep en dan nog kleine greepjes in een overhang. Hij kon de pas met de platte greep klimmen maar hogerop had hij problemen om de kleine greepjes te houden .Het zat er al op want de finale is maar voor de 10 besten. Ignace werd 25 ste van de 42 deelnemers. Anak Verhoeven en Loïc Timmermans behaalden wel de finale.

Zondag 15 Augustus gingen we eerst supporteren voor Anak en Loïc. Beiden behaalden een mooi resultaat. Anak werd 3° en Loïc 5°. Na de finale bezochten we met de familie Timmermans en Verhoeven het mooie centrum van Wenen. De anderen waren al na de finale naar huis teruggekeerd. Ook leefden we ons s’avonds nog uit op de spectaculairste kermisattracties van Wenen. We verbleven samen nu In het hotel Wiener Kindl. Hier verbleef ook de familie Timmermans en het Nederlands team. Het was op wandelafstand van de klimzaal en het ontbijtbuffet was enorm uitgebreid.

Het was een lange dag geweest waar we veel van hebben genoten.

Hier de resultaten van de andere Belgen :

Anak Verhoeven : 3° plaats Meisjes B

Manon Mattheys : 30° plaats Meisjes B

Camille Duhoux : 33° plaats Meisjes B

Chloé Caulier : 38 ° plaats Meisjes B

Loic Timmermans : 5° plaats Jongens B

Cédric Binst : 40° plaats Jongens B

Sebastien Berthe : 12° plaats Jongens A

Ignace Debreyne : 25° plaats Jongens A

Lukas Geukens : 24° plaats Jongens A

David Le Duc : 19° plaats Jongens Junioren

Laura Van Bruyssel : 25° plaats Meisjes Junioren

Foto’s Van Dennis Timmermans op :

http://picasaweb.google.be/TIMMERMANS.denis/10081415_EYSVienne?feat=email#